Lukk liste
Du er her: altomfotball.no

Dette er Lagerbäcks tre største utfordringer i hans første uke med landslaget

Landslagssjef Lars Lagerbäck før sin første trening med landslaget.


Se Lagerbäcks første trening med landslaget direkte her klokken 18.00.

Det norske fotballandslaget samles i London i den første samlingen etter at Lars Lagerbäck overtok jobben som landslagssjef.

På seks dager skal svensken gjøre laget klart for kamp mot Nord-Irland, og i den forbindelse definerer han de tre områdene som det han først vil jobbe med i den første uken med spillerne:

– Det største utfordringer er ikke å gjøre for mye. Man skal være ambisiøs, men ikke overambisiøs. De kommer til å få en tøff uke, det vil være mye på kort tid, men siden det er en tellende kamp så blir det slik, sier Lagerbäck på spørsmål fra TV 2 og fortsetter.

– Det handler om, som alltid, å velge rett startellever. Det er viktig, særlig fordi jeg ikke har jobbet med spillerne før. Og så tror jeg, som alltid i fotball at den mentale innstillingen, holdningen, er viktig å få på plass. Det er vel de tre områdene som jeg spontant tenker på.

Terper forsvar først

I mangel av en treningskamp i forkant av kvalifiseringskampen mot Nord-Irland handler det om å få laget så konkurransedyktig som mulig i dagene som kommer.

På de seks treningene vil to av dem hovedsaklig dreie seg om forsvarsspill, to om angrepsspill, en er foreløpig åpen og den siste på kampareaen i Belfast vil trolig være enn mer generell trening.

I tillegg til den fysiske treningen vil det også være hektisk møtevirksomhet. Det første spillermøtet hadde Lagerbäck med spillerne rett etter pressekonferansen mandag.

– Vi kommer til å prate veldig mye om den måten vi skal jobbe og leve på, både på og utenfor banen. Så kommer vi til å gå raskt gjennom forsvarsspillet, fordi vi skal jobbe med det på treningen klokken 18. Senere har skal vi også ha teori om hvordan vi skal spille angrep, sier Lagerbäck.

– Da skal jeg prøve å være amatørpsykolog og snakke om hvordan man vinner fotballkamper, holdning og slikt.

På spørsmål om hva han hadde lært av å se Norges tidlige kamper kom temaet med holdning – «attittyd» – opp igjen.

– Jeg liker bedre å se fremover enn bakover, men om jeg skal si noe om det som har skjedd, så er det kanskje at man kunne ha vært mer aggressive, både som enkeltspillere og lag, sa Lagerbäck.

Henriksen ute

Markus Henriksen kommer ikke til å være involvert mot Nord-Irland.

Hull-spilleren har slitt med en skade, men har sluttet seg til troppen i London, hovedsaklig for å få med seg hva Lagerbäck sier.

– Vi har bedømt det slik at det er bedre for ham å være hjemme og trener, så han er med bare i dag. Vi ville gjerne at han skulle komme hit nå, siden vi skal snakke mye om hvordan vi skal jobbe fremover, og hvordan vi skal spille, sier landslagssjefen.

Dermed er troppen nede i de 23 spillerne som Lagerbäck definerer som ideelt.

Hele støtteapparatet er også på plass i London, og det ble latter i salen da svensken ble spurt om å si hvem som var i det.

– Å herregud, skal jeg huske alle dem? sa Lagerbäck til humring fra fra pressekorpset.